查看: 784|回復: 3

翼の戀 第四回 正式上課!主席之位爭奪戰!? by翼の零†

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
今日係第一日正式上堂(謎:冇講過時間表wo...)(咪嘈- -)

每日既第一堂都係班務時間,通常都係用泥收呢收路...

Miss Siu:各位同學早晨呀,今日係第一日正式番學,我想係今日選埋班會職員

聽到E句說話,全場o咀...(謎:what's up man?)

原因係中一二既時候,班會職員多數係老師挑選出泥,所以從未攪過ED「小圈子選舉」...

Miss Siu:事不延遲,先選主席,有冇人想做架??

阿翼:我!!

阿玲:我!!

睇泥得佢地兩個想做...因為佢地中一二都係做過主席

阿翼:(奸)(做主席可以叫人做野,幾大都做- -+)

阿玲:(忠)(我要繼續以主席身份,為大家帶泥快樂既一年!)

Miss Siu:我俾你地一個小息拉票,小息完就係數學堂,到時再投票la(大家記唔記得Miss Siu教咩架?)

話咁快過左三堂,小息lu~

阿翼:(囉起一大疊銀紙)大家記得投我la!全年班會費我出!包大家今年玩到唔停!

全場男生嘩言...

阿玲:車...好叻咩...

眾女生:阿玲,我地會支持你既!

女生甲:我地唔可以衰俾個樣衰敗家仔架!(謎:嘩...好絕)

(阿翼:我好樣衰咩- -?)(謎:幾la)(阿翼:- -凹)

話咁快過左小息...

Miss Siu:好,而家我每人派張紙俾你地,請寫上你投既人啦!

話咁快寫完...(謎:作者咁懶架- -)

Miss Siu:好,請兩位候選人出泥,我依家讀票

阿翼:唔洗讀啦,贏緊

呀!唔記得講添,3A男女比例係18:22...所以...

Miss Siu:梁玲同學以四票之差當選!(阿翼:搞錯呀作者- -凹)(人家令女嘛(心))

阿玲:呢一年我會為大家服務!多謝支持!

阿翼:姑...Miss Siu,咁有冇副主席架- -?

Miss Siu:有!不過...

阿翼:?

Miss Siu:(笑)你要俾晒全班全年班會費

阿翼:...ok- -(總之有得點人做野就ok啦)  

Miss Siu:咁其他職員就請主席搵人做啦!我地繼續上堂!

就係咁,世上又發生一次不平等既小圈子選舉-_-
我黎支持下 = ="
回復

幾好睇,支持下你先啦
回復

thanks for sharing

thanks for sharing
回復