查看: 74659|回復: 3131

[其他] 水區長期活動-問心個句

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
前言:
水區 來來去去只有幾隻水怪灌水.其實很大原因是沒有吸引到外人入來的 互動性遊戲.
外人入來 只見到 到 水怪之間吹水. 如現實中 你行入一間房 見到有幾個人在吹水. 你都唔會主動插口一樣.
但見到成班人玩遊戲中. 而你又覺得個遊戲幾過癮. 就會想加入一樣.
而且我見好多論壇既水區都有,所以特意係到發一個

玩法:
每個人 要接上個問題 要真心回答 唔可以說謊. "過得人.要先過到自己".
同時回答時唔可以太過吹水.太表面. 否則個遊戲就唔會好玩. 情願你唔好接個問題.
答完之後 就可以提出問題. 由下位作答. 如此類推.
如出現同時作答. 以最後發文者的問題為最新的問題. 接手的只要回答最後問題即可.

遊戲目的:
除了如前言提及的 希望 吸納新血之外. 鋒更希望升高會員之間的互動層次.
水區大家也很互動了. 但往往流於表面. 鋒希望大家可以在一問一答及真心回應之下多點了解對方的一事情.
令大家對各人的認識可以提高.大家每天花那麼多時間上網. 實實在在去交朋友 認識朋友 會比 無聊吹水更有意義

限制:
內容其實不限. 但有一個原則. 不可以是成人內容. 因很多朋友也是學生哥. 大家請自律.
同時不可以抵觸任何現有版規. 如個人攻擊等 例子 "鋒是否很樣衰"
以及不可以自問自答. 同時不可以指定人士作答 (否則那個人唔想答.就卡死在那題了 呵呵)
最後,回覆一定要回答問題,否則作呃post論!
29/12新加:如唔轉問題,都一定要加「same」/「同上」黎表示,唔加即扣分

咁就由我開始先吧
---------------
第1條問題
你既三圍係幾多?

回復 1# 的帖子

小心比人告性騷擾 (唔係粗口,找人教我點打)

3圍30.27.30

==========================
第2個:你係男定女:41;?

[錯字已更改 by鋒]
回復

---------------
你真名係乜?
回復

真名係

BEN~

講左啦∼∼∼

評分

參與人數 1威望 -2 收起 理由
極神 -2 唔答就唔好接,如果你改番就撤銷扣分(請用編 ...

查看全部評分

回復

我真名係...其實我真名係...

...

...

...瘋bstc
下面你信唔信
回復

原帖由 極神 於 2007-9-2 06:16 PM 發表
小心比人告性show妖 (唔係粗口,找人教我點打)

3圍25.26.25

==========================
第2個:你係男定女:41; ???

騷=尸戈

仲有,我路過的

評分

參與人數 1威望 -2 收起 理由
鋒bstc -2 明知故犯!!!一回就要答問題呀!

查看全部評分

回復

原帖由 angelliu 於 2007-9-2 07:26 PM 發表
我真名係...其實我真名係...

...

...

...瘋bstc
下面你信唔信

我唔信呀

問題係咩呢?
咪諗到

有啦
你水滸幾多lv(最多既):30;
回復

原帖由 ms268el8 於 2007-9-2 07:53 PM 發表

我唔信呀

問題係咩呢?
咪諗到

有啦
你水滸幾多lv(最多既):30;

0lv
下邊果個
金日飲左未?
回復

今日淨係飲左水

樓下幾歲
回復