查看: 1963|回復: 24

[交流] 金洞南2/F及豬台

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
如果好耐之前有玩既高手,
都會系升完大草,下一個目的地多數
會系金洞南2/F最尾.
果陣時,真系先到先得..
你吳早D去到D位都會冇.
另一個就系2/F果度入小小果個圓位.
通常都會有人.
E+,80LV有隻青巨戴都可以掛白芽.
金剛洞南2/F已經成為歷史..
果時冇戴同昆.亦冇傳說英.
英防裝得護心鏡.
要去白芽掛英,半左大草後隻英都未必夠防.
所以果時..金洞2/F出名到...

另外,豬台我都想分享下.
果時,我75LV去升豬台,20分鐘一LV,
個爆系莊客同一個道士.
我淨做文位,因為豬台D怪多到吳洗引.

結論:有時小人既地方亦系好地方.
hoho...
thx for sharing ......
回復

洗吳洗咁膚淺- -
一句THX FOR SHARING= =真系心:02;(涼)
回復

豬台在香港不嬲好像冇人

2f果時升得勁快,2000防又夠擋,低攻過大草怪,可惜小左新手,老手開新ac一定係6龜/大草/紅龜/千里
回復

回復

原帖由 yipfan007 於 2007-9-1 00:00 發表

你可以預備比板主扣分
(原因系只有表情符號而沒有內文)
回復

原帖由 極神 於 2007-8-31 19:06 發表
豬台在香港不嬲好像冇人

2f果時升得勁快,2000防又夠擋,低攻過大草怪,可惜小左新手,老手開新ac一定係6龜/大草/紅龜/千里

豬台其實好快囉,我覺得.
2F果時我8:00-12:00做文已經連升4LV.
新手比高手蝦..50LV之後走曬啦.
通常老手帶新手..
1.假結..上綠龜
2.大草->紅龜/千里->關西->渭花跟住咁上(因為後面地等限制)
回復

一年前仲有好多人升金洞同陰太
升lv的方法都好少英爆
多數係人爆,引手都要爆埋一份
而且以前樹台都唔係咁升
以前係引入中間比人爆
豬台可能偏僻得制=-=
n年都冇人升一次
回復

原帖由 stanley 於 2007-9-1 21:39 發表
一年前仲有好多人升金洞同陰太
升lv的方法都好少英爆
多數係人爆,引手都要爆埋一份
而且以前樹台都唔係咁升
以前係引入中間比人爆
豬台可能偏僻得制=-=
n年都冇人升一次

我系年半前玩過既,不過後黎比人爆AC冇玩一排.
我同意你咁講.
因為果時好少英有得爆(最多得武松同史仔林沖公仔)
同埋其它馬麟果D比較廢既爆英.
果時未轉,就系綠龍(或者幅王頭)碟貝(或者國旗同死靈貝)
金豬頭都未出.
果時好難大引,因為冇乜速裝寨裝.
頂多系個速頭+個速手環.
就系因為冇乜防裝,果時林甲/龍甲成為左80LV好緊要既防裝.
90LV有錢既人要買埋龍紋盾.武憎會買龍棍.
亦因為果時裝吳太勁,
文人既地位顯得重要.兵車一次要車兩個,
補血次數要比較密.
不過果陣時好好玩,因為人都有得爆埋一份,
文都可以做下野.
樹台我知.爆手同文系中間,
引手就引樹台入面四角.
(樹台圖) X=怪  |及= 外長  
= = = = = = = = = = = = = =
| XX X               XX X   |
|  X  X              X X    |
|    引                      |
                             |
         爆及文                 |
| 引                     引  |
| XX X               XX X   |
|   XX                X X   |
= = = = = = = = = = = = = =
所以果時組人,多數2爆3引1文/3爆2引1文
陰太都少人升架算.

金洞就出名囉...90升1轉果時個個都去金洞.
豬台,果時吳多速裝,行個紫金山都5-7MINS.
幾煩下.不過我覺得真系好好升囉豬台.
回復

原帖由 Dragon834 於 2007-9-1 11:05 PM 發表

我系年半前玩過既,不過後黎比人爆AC冇玩一排.
我同意你咁講.
因為果時好少英有得爆(最多得武松同史仔林沖公仔)
同埋其它馬麟果D比較廢既爆英.
果時未轉,就系綠龍(或者幅王頭)碟貝(或者國旗同死靈貝)
金豬頭 ...

戈時未有死靈背同蝶背...
多數的人都係用地文星披風or地囚星披風...
得個綠龍,林鏈之類......
同埋戈時資源唔係太多
爆英比較少
所以道士做爆比較受歡迎
同埋升樹台好多人都係引埋出面d麒麟....
同埋戈時金洞真係好熱鬧
回復