查看: 1064|回復: 9

淘氣守護星之【正義大戰】 (修正版)[第一至三回]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
淘氣守護星之【正義大戰】~~魔龍 (第1節)
淘氣守護星=奸商    女王=蕭楊     四大名捕1=圖氣守護星
四大名捕2=他鄉遇故知    四大名捕3=最後之勝利  
四大名捕4=白做的莊客    魔龍=【華佗】

從前係一個好遠好遠的地方,一直有個留存左好耐既傳說,這個傳說係講,被封印多時既魔龍總會有一日出現,來搶走呢個地方最重要的野……但係果度的人認為這只係一個傳說……
所以果度既人就一直過著好平靜既生活。

開始故事情節:
女王:今日係一年一度的大事,【聆風閣招收幫眾】,歡迎咁多位兄弟千里迢迢黎到參與今次既盛事!
四大名捕1:嘩! 禁多人參與今次的盛事,真係超開心喇!
四大名捕2:係哇! 不過要成為聆風閣的幫眾,係有好多的條件架!
四大名捕3:就係要遵守【聆風閣之幫眾指引】?面有好多特別的規則要遵守:
四大名捕4:分別係1.要紀錄良好(無比人係公頻唱過就最好喇)
2.170 lv 以上
3.本幫有入無出,出幫者殺無赦
4.常online
5.必須為玩家正身
6.如有意入聆風閣,必須先問  真.流星.橙  加入聽雨軒學習規矩,畢業後才可進入聆風閣
7.如並非進入聆風閣而離開聽雨軒,將不得再進入聆風閣
8.如果有人仗勢欺人,out!
9.如行為有損聆聽聲譽,即out並加以杯葛
(講完規則之後~~女王返回宮殿?休息…突然有一陣恐佈的聲音傳來)
魔龍:哈哈哈!!! 臭女王,我就係傳說中,專搶走人地最重要既野既大魔龍,等我變走哂你既金豬頭,等你以後都比怪殺死,無得禁開心!問你怕未?哈哈哈!!!!
女王:唔好變走我既金豬頭,我個151陰披都好重要,唔好變走佢呀!
----------------------------------------(第1節完)--------------------------------------------------

淘氣守護星之【正義大戰】~~魔龍 (第2節)
女王:死啦死啦…幣啦幣啦…今次大獲喇!!!!!
四大名捕1:女王女王…發生咩事呀!
四大名捕2:女王女王…做咩話 ”死啦死啦”
四大名捕3:女王女王…做咩話’ 幣啦幣啦’
四大名捕4:女王女王…今次又發生咩事,你禁緊張啊!!!
女王:我的金豬頭同埋151陰披都5見左啊!!!
四大名捕1:如果女王冇左金豬頭,
四大名捕2:女王就會冇左好多防,
四大名捕3:如果女王冇左151陰披,
四大名捕4:女王就會冇左好多魔攻!!! 女王女王,咁點算呀?
女王:我唸依家只有淘氣守護星可以幫到我地。
四大名捕1:就係傳說中係有危險既時候,只要大聲叫佢個名就會出現既……
眾人大聲呼叫:淘氣守護星!!
四大名捕2:禁多位聆風閣的幫眾,我地一齊叫淘氣守護星好5好呀?
四大名捕3:淘氣守護星冇出現既,唔通佢去左廁所!!!
四大名捕4:不如我地再叫多一次齊d既,我地今次要再大聲d,就算係廁所都要聽到我地叫緊佢。
眾人大聲呼叫:淘氣守護星!!
守護星:我就係淘氣守護星喇!
女王:淘氣守護星,呢次弊喇!
守護星:女王,我已經知道咩事架喇,呢個魔龍,我今次一定唔會放過佢。但係途中可能會遇到d困難,我需要大家既幫忙,咁多位幫眾,你地會5會幫我呀?
眾人大聲呼叫:會。
守護星:多謝你地呀,咁好喇,我依家就出動去救金豬頭同埋陰披啦。
----------------------------------------(第2節完)--------------------------------------------------

淘氣守護星之【正義大戰】~~魔龍 (第3節)
淘氣守護星同埋班幫眾為左拯救金豬頭同陰披,不借攀山涉水,日以繼夜咁趕路,然後佢地係一個陰森恐佈的森林停休息。

四大名捕1:死啦,戈個魔龍識得魔法個喎,咁佢會唔會打死哂我地或者把我地冰封,到時我地咪變左佢的珍藏品!?
四大名捕2:梨禁中意開紅,變你做紅燒乳甲就差唔多。
四大名捕3:嘩,好得人驚呀!
刺客:我叫楓葉! 我就係好中意無聲無色中偷人野既楓葉。
明王:我叫魔•咒縛! 我就係好中意無原因就殺人既魔•咒縛。
刺客:我會在人多的時候偷人d野,引開d人既注意。
明王:我就負責趁d人唔為意既時候打死人d人。
刺客明王:我地係最佳拍擋!
守護星:你地係到做咩!
刺客明王: hehehe…我地係黎幫你架。
四大名捕4:唔係呀麻,你地成日倒亂,重話想幫我地?
刺客:就係因為金豬頭同埋陰披都5見左
明王:搞到我到無野好玩。
刺客明王:所以我地要拯救佢番黎。
守護星:唔得,你會阻住我地架。
刺客明王:比我去啦……我地會俾心機幫你既啦……
守護星:好啦好啦,你地就番皇宮?面保護女王喇!
刺客明王:吓……
守護星:如果你地保護到女王,我地就會安心d,我地咪會好番打勝仗番黎囉。
刺客明王:又係喎,放心喇,我地會好好咁保護女王架喇!
守護星:這個係入宮的令牌同埋一封信,依家我比佢你地,你地就可以入宮架喇。
刺客明王(暗暗地說):hehehe……依家皇宮入面冇人,我地仲5可以大開殺戎。今次重5賺大錢。
----------------------------------------(第3節完)--------------------------------------------------

回復 #1 聽雨軒的守護星 的帖子

:98; 好好好........= =''
回復

:90; 有我份啦 thx晒  創意力豐富:92;
回復

點解入聆風要問我
仲要等我去左澳州先作...
我衣家先睇到...
仲有 (個故事)個個出哂去 邊個留守皇宮 等我一個火牙燒左佢先~
回復

回復 4# 的帖子

我燎原火紅燒橙肉!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復

回復 5# 的帖子

你已經被無影之牙殺掉了
回復

好野好野...
快手快手...
回復

我一招梅花你都死
回復

大師兄看看我簽名@v@
幾handsome
回復