查看: 1463|回復: 18

IO題~

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
1)   小明個老豆有三個仔﹐大仔叫大毛﹐老二叫二毛﹐問三仔叫什么?

回答後才能看到答案﹗
遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

2)有兩間屋, 一間甲, 一間乙,甲屋有三個燈制, 乙屋有三個燈泡, 甲屋是看不 到乙屋, 而甲屋的每一個燈制是控制乙屋的其中一個燈泡,問你怎樣可以只停留在甲屋一次, 停留在乙屋一次, 而可以知道那個燈制是控制那個燈泡呢?   

回答後才能看到答案﹗

3) 有 一 樣 野 ,  人 人 都 有 機 會 用,  但 係 行 過 見 到 唔 會 買 ,  買 左 唔 會 即 刻  用,  用 左 自 己 唔 會 知 ,  咁 果 樣 係 乜 野 ?  

回答後才能看到答案﹗

猜中了嗎?:99;
第一條答錯既要捉去打帊,答案咪小明囉:96;
第二條:係A開著個制,過去b睇下,咪知囉:100;
第三條呢:睇答案:100;
回復

1:小時
2:一個一個咁開,開佐第1個,因為光佐可以睇到邊個燈泡著佐,之後就一個個黎
3:睇完答案就知
回復

第一條,答案咪小明囉  :90;
第二條,係A開著個制,過去b睇下  :94;
第三條,无知   :97;
回復

回復 #4 vincentlai 的帖子

好容易姐
1)小明
2)唔清楚
3)唔清楚:98; :98; :91; :93;
回復

1.小明

2.你先去甲屋開一個燈制,等一會,然後關掉它,再開另一個燈制,再走到乙屋,熱而不亮的一個燈泡是第一個燈制所控制,亮的便是第二個,不亮又不熱的便是第三個燈制所控制了。

3.棺材
回復

1.小明
2.同上(其實我剩係諗到熱而不亮,之後諗唔出)
3,棺材,有人問過
回復

第一條,答案咪小明囉  :103;
第二條,唔清楚:107;
第三條,唔清楚:93;
回復

1)小明 因為 問題話小明既dady有3個仔 講左2個 最後一個咪係小明
2)唔g
3)棺材 你用佢係死左既時候 你死左 又點會g自己用過呢:101;
回復

1) 三仔叫小明!!!
2) wakaka
3) kukuku  我乜都唔知~"~
回復