查看: 1069|回復: 10

[原創] 3國演義(搞笑版)第2回-討黃巾

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
(在劉備他們結義了之後,他們做的第1件事是討黃巾,但是他們因為太窮,所以冇裝備,之後........他們只好在街道上叫人比錢他們=.=)
好在,比個天知道了,就在天空度跌了一D鋼鐵和十幾隻馬@@他們有資源,之後做武器同裝備和招兵買馬..........
劉備就做了2把木劍,張飛就拿把殺豬刀+支棍+1條蛇變成丈8蛇矛用@@關公就拿木棍+斬牛雜刀合體成1把青龍牛雜刀=.=
(幾日之後.........黃巾打到來=.=他們就去大戰..........)
首先,黃巾就叫3個兵長打他們,點知第1個比劉備斬了,第2個就比張飛把蛇矛的蛇食了=.=第3個就比關公當牛雜甘斬,之後還食了他
好快,黃巾就比朝廷叫的人打低,之後他們就跟果D官走佬@@

(過幾日..............)
雖然劉備打低了黃巾,但是個皇帝唔比官他做,,但好在有人話劉備有功勞,之後皇帝比了個小官他做@@
劉備知道之後,就上路了..........

(第2回,完)

(下一回預告:劉關張怒鞭督郵@@)
殺左3條友就有官做
回復

幾搞笑 想好d有第二回:86;
回復

呢個已經第2回,你應該問有冇第3回:99;
回復

好好笑呀,天上邊會跌舊鐵落黎.
仲要用黎整木劍
仲要跌馬落黎....d馬死唔去咩????
舊鐵係天跌落黎,溶硬啦....
仲有野比你汁咩?
回復

劉關張怒鞭督郵
又唔知有幾搞笑呢:99;
回復

thank your sharing:108;
回復

我睇個天唔止跌舊鐵喎,跌埋呢煉金術士落黎,將鐵轉化左做木:99;
回復

我覺得你地仲搞笑過渠........
回復

點解無我出現既:91;
回復