查看: 1279|回復: 10

翼の戀人物名單大放送!

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
翼の戀人物名單大放送!等大家對各人物有更多的認知! (謎:其實係呃post-V-)

蕭雞翼(男主角)
介紹:有錢大少爺一名,為人闊卓,從不發少爺脾氣,用情專一
口頭蟬:啥...
做人宗旨:I will happy if you happy
最愛既野/人:梁玲(小說的中段開始),傷情路(歌),黑啡
最憎既野/人:紫英(小說的中段開始)

梁玲(女主角)
介紹:跆拳道高手,小時曾失憶
口頭蟬:啥,耶
做人宗旨:打我丫笨!
最愛既野/人:蕭雞翼(小說的中段開始),黑啡
最憎既野/人:色狼,跑車

紫英(第二男主角)
介紹:下學期的插班生,有錢大少爺一名,為人懶惰,見靚女就想追,跟阿翼在爭梁玲
口頭蟬:蕭雞翼,你贏唔到我!
做人宗旨:靚女靚女我要追,豬排豬排彈開啦
最愛既野/人:靚女
最憎既野/人:豬排,蕭雞翼(小說的中段開始)

蕭爸
介紹:阿翼老豆,詳情請看第二回果一大篇野
口頭蟬:老婆~
做人宗旨:老婆比錢更重要
最愛既野/人:蕭媽
最憎既野/人:鮑參翅肚

蕭媽
介紹:阿翼媽子,同蕭爸一齊打理集團式飯店
口頭蟬:老公~
做人宗旨:老公比飯更重要
最愛既野/人:蕭爸,煮飯,創作新菜式
最憎既野/人:食唔晒飯菜既人

Miss Siu(蕭洛怡)
介紹:阿翼學校既數學教師,亦係阿翼既姑姐,自戀
口頭蟬:你今日計左數未- -+
做人宗旨:I teach Maths, is the best!
最愛既野/人:阿翼(係錫,唔係愛),計數
最憎既野/人:係學校叫佢姑姐既人(姐係阿翼- -)

姑丈(張洛生)
介紹:Miss Siu老公,佢老豆媽子死鬼晒,冇兄弟姐妹
口頭蟬:想要D咩咁呀老婆?
做人宗旨:老婆=大人
最愛既野/人:Miss Siu
最憎既野/人:滅門之人

蕭楊(- -+)
介紹:阿翼家姐,係一間高級餐廳做waitress
口頭蟬:May I help you?
做人宗旨:客人永遠是對的...
最愛既野/人:倉鼠
最憎既野/人:老鼠

介紹:謎一般的人,會像小丸子那個旁白般,在篇章中無lala出沒,現知道夫子係佢既唯一聯絡人(姐係好似死亡筆記囉部note book出泥有L講野果個人咁呢)
口頭蟬:/
做人宗旨:/
最愛既野/人:/
最憎既野/人:/

夫子
介紹:蕭楊高級餐廳既老闆,身份未明
口頭蟬:/
做人宗旨:/
最愛既野/人:/

(人物增加中...待續)

回復 1# 的帖子

有我

我係高級餐廳用1陽指飛酒杯
回復

我姓蕭入面就有我份了-__-"!
回復

冇人回文...
唔想再作(就奇)
本身我既篇排會令蕭楊識到個型男(比藍月更型 )但都冇人回文

回復

我回
回復

回復 5# 的帖子

係回呢個   http://www.tennyy.com/bbs/viewth ... &extra=page%3D1

重有你比蕭楊同3人行1風水重好啦
回復

:62; 我想做謎:62;
回復

我聽日上載兩回上泥啦-V-
前幾日洗機..乜都冇淨-_-
回復

我都要做啊
回復

我唔係好明e個係咩lo:62; :62;
回復