查看: 1023|回復: 4

翼の戀 第三回 第一次對話(下) by翼の零†

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
上回講到,阿翼想去英雄救美...

阿翼:停手.......呀......

阿翼:啥...!

阿玲:蕭雞翼!?你泥做咩a_a?(阿翼:唔好叫我全名\/)

阿翼見到既境像係...

三個大叔訓左係到,阿玲絲毫無損- -

阿玲:(對果三個男人講)你地聽住,唔好再係頭俾我見到,見一次,打一次!

阿翼:...

果三個男人拐下拐下就走左...

阿翼:...(謎:啥!?幹嗎?)

阿玲:你...傻左呀?

阿翼:無...無野...你呢...?

阿玲:我點會有野a_a?

阿翼:但係...頭...頭先...果三個...

阿玲:果三隻大色狼?啥!廢既!鋤佢一野就訓低左耶

阿翼:女俠啥-=-

阿玲:我黑帶三段耶- -(謎:啥耶完未- -?)

阿翼:...

阿玲:我口乾,陪我去飲番杯野呢?

阿翼:(隨手囉起張一千蚊紙)好,我請- -+

阿玲:嘩...勁抽...一千蚊...

佢地去左間高級餐廳

阿翼:唔該...

waitress:May I help you?...咦!?

阿翼:家姐!?

阿楊:細佬咁得閒泥飲野既a_a?(望住阿玲)衰仔!第一日番學咁快溝...

阿翼:\/!

阿楊:冇野發生過...冇野發生過...-__-想飲咩?

阿翼,阿玲:黑啡!愈黑愈好!...咦!?

阿楊:(細聲同阿翼講)想唔話你地冇野都唔得- -+

阿翼個家姐咁就走左去落單...

阿玲:係呢...你...點解...

阿翼:?

阿玲:鍾意飲黑啡既?

阿翼:係咁既,我細個果時好細粒,成日俾人蝦,有一次我俾人打緊果陣,有個女仔救左我,個女仔俾左啖黑啡我飲,從此就鍾意飲黑啡

阿玲:我記得我鐘意飲黑啡係因為細個有次我生日,我媽買左俾我飲,就鍾意飲黑啡lu...^^

阿翼:(佢笑起上泥又幾靚架wo原來a_a)(謎:又話同人冇野- -+)

間餐廳效率異常高,兩個人飲得異常快,佢地埋左單lu~

阿玲:弊!夠鐘番武館la

阿翼:洗唔洗我搵人車你?

阿玲:唔洗la,好近姐,88

阿翼:88

阿翼目送阿玲離開,突然大叫...

阿翼:(大聲)係呢!你都未問你叫咩名添?

阿玲:(大聲)我叫梁玲!係學校叫我阿玲得la

阿玲講完,就轉左入街口

阿翼:梁玲...好名

第三回完  待續
o..ic:94; :94;
回復

支持下你先........
回復

唔通呀翼會鐘意呀玲@@,支持你
回復

thanks for sharing

thanks for sharing