查看: 1292|回復: 10

翼の戀 第二回 第一次對話(上) by翼の零†

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
開學日多數都早放...

放左學,阿翼去左搵佢姑姐...呀!唔係...係Miss Siu先岩...

阿翼:唔該我想搵Miss Siu...

老師甲:等等...(大喝)Miss Siu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miss Siu:即到- -

Miss Siu用龜速行去教員室門口,睇落好累...

阿翼:姑姐姑姐...走咪?就快睇"蝦你波凸決戰希望武神"la!番屋企la!

Miss Siu:又叫我姑姐!?算...我冇力再鬧人...

阿翼:做咩野ar- -?

Miss Siu:落左堂諗住去買野食,點知小食部冇開...諗住叫人去買,點知果個人要我幫佢買埋- -

阿翼:o...(抵死- -)

Miss Siu:我叫左你姑丈過泥架la,佢幫我地開車番屋企la- -"

姑丈:老婆,做咩出晒汗既?

Miss Siu:番屋企先講,好累,我要訓覺- -

其實阿翼阿爺個阿爺以前係縣官,所以阿翼阿爺個阿爺有一大筆錢淨底,但經過左香港三年零八個月之後,大部分既錢都換左軍票,但係阿翼個阿爺依然有好多錢淨,所以當阿翼阿爺死左,阿翼老豆有好多錢分到,索姓同佢唯一一個阿妹,姐係Miss Siu,係髀華利閂買左間8000尺既屋,之前住果間2000尺用泥收租...大家係咪好羨慕呢- -?

阿翼:我都係去買D野食先番屋企,尋日屋企D野食俾我清晒- -

姑丈:咁你小心la=]

去買野食途中,阿翼見到岩岩簡接令自己出醜果個女仔俾三個男人包圍

男人甲:靚女,去飲杯野呢...

個女仔冇理...走左

男人乙:靚女,係咪唔俾面先?

個女仔又冇理,行左入後巷...

阿翼:(佢傻架...行入後巷想俾人咩咩?)

之後後巷傳出一陣慘叫聲...

阿翼:唔得!要入去救佢!(謎:英雄救美!?乜加陣D小說仲有ED橋段架咩- -?)(阿翼:咪理- -+)

阿翼真係跑左入後巷...

阿翼:停手.......呀......

想知阿翼可唔可以英雄救美?下回自有分曉!

P.S.本人會番大陸同澳門,大約月中番泥,到時先有第三集睇喲!

黎十卜的a_a
回復

原帖由 Zero 於 2007-8-2 05:29 PM 發表
係髀華利閂買左間8000尺既屋,之前住果間2000尺用泥收租...

= =想打你tim 作到咁

原帖由 Zero 於 2007-8-2 05:29 PM 發表
想知阿翼可唔可以英雄救美?下回自有分曉!

多數糗左= =
回復

ZERO=零

零式高達有翼

所以主角叫翼:98:
回復

回復 #4 極神 的帖子

e個我中3學過既推理手法-v-
回復

係咪A=B
      B=C
所以A=C果個- -?