查看: 3571|回復: 19

[問題] 用黎應付 Runtime error / Microsoft Windows client.bin.exe

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

經歷連續八曰既洗機  終於挽到啦 悠閒水滸歷險私服啦

點解可以冇啦啦會挽到呢 全靠 熱血水滸歷險私服

係佢個官網 有得下載 熱血水滸通用版登錄補丁下載(適用於香港及其他水滸客戶端Patch For HKClient)<-----超有用

用黎應付 Runtime error / Microsoft Windows client.bin.exe 停止運作

悠閒水滸 個論壇寫住係用  馬來西亞 7.2 做 主 程 式

但係 我係用 香港水滸主程式 去挽佢個伺服器  我 好 開 心

水滸歷險online真係一隻 10年都挽唔厭既一款遊戲

唉~.~ 好唔開心 搞左成晚都係挽唔到

我既MSN : yan-love-ming@hotmail.com

第一 : 我唔係新手 挽左六年 香港水滸伺服器 林沖伺服器 叫 林沖軍師 383lv

第二 : 我係由 水滸仙境 封測伺服器 挽左三個月  之後佢 洗白 冇挽lo     隔左一年 ( 因為要返工 )

緊住 挽左個 夢幻國度水滸伺服器 但係佢開左一個禮拜伺服器 仲要唔係24小時 而係12小時 仲要係2010年10月10號 個伺服器 執埋  好Down 好冇心機

第三 : 即至見到悠閒伺服器 有返少少心機 但係on左 挽左3~4粒鐘 off online 再 on 返 去 度 揀 角 色 禁 進 入 遊 戲 之 後 彈 左 下 面 英 文 出 黎 so sad

放 左 極 度 多 既 時 間 + 心 機 係 眾 多 既 水 滸 私 服 伺 服 器 裹 面

P S : 水 滸 私 服 伺 服 器 ( 唔 至 上 面 咁 少 ) 因 為 我 係 由  2 0 1 0 年 1 月 尾 開 始 挽 水 滸 私 服

Runtime Error This application has requested the runtime yo terminate it in an unusual way Please contact the application's support team for more information

解釋 : 此應用程序已請求運行時錯誤運行時喲終止在一個不尋常的方式,請聯繫獲取更多信息的應用程序的支持團隊

其實 有好多方法 我都已經試過 包括以下幾個

一 . 資料執行防止

二 . 重新開機

三 . 洗機 我部電腦係正版 vista 機

四 . 重新安裝 水滸歷險online 馬來西亞版

五 . 安裝 15.56-nforce-winvista-win7-32bit-international-whql

六 . 安裝 280.26-desktop-win7-winvista-32bit-international-whql

七 . hpBase.cs.dso 覆蓋game\client\scritps\hpBase.cs.ds 都係唔得

http://iris.hehagame.com/ShowArt.php?id=47557

以上 以下既方法 都係唔得    超唔開心 加 勁冇心機

執行錯誤

問題  :   發生了 Runtime error

回答

若發生Runtime error,請進行以下步驟。
執行Internet Explorer,在頂端的選單點擊[工具]→[網際網路選項]後,
點擊進階標籤,再選擇[停用指令碼除錯]後確認。
之後關閉並重新執行Internet Explorer,該錯誤訊息便不會再顯示。
若進行了上述步驟仍出現相同問題,完全刪除然後重新安裝。

呢張相 係我

我 部 電 腦 既 軟 件 / 硬件

我 部 電 腦 既 軟 件

系統: Windows XP Service Pack 2
CPU: Intel Pentium III,主頻: 2.50GHz
記憶體: 1024.0 MB,虛擬記憶體: 2047.9 MB,空閒記憶體: 789.4 MB
顯卡: NVIDIA GeForce 7100 / NVIDIA nForce 630i
顯卡顯存: 122.0 MB, 空閒顯卡顯存: 117.0 MB
AGP顯存: 702.6 MB, 空閒AGP顯存: 702.6 MB
驅動: nvd3dum.dll, Version: 9713
DeviceId: 0x000007E1, VendorId: 0x000010DE
DirectX: 4.09.00.0904

你咩系統黎,WINXP果D?
回復

我係Vista機
回復

用「XP模式」或者「管理員模式」試下,如果唔得就冇辦法
回復

vbnn20 發表於 2011-10-16 04:59 PM
用「XP模式」或者「管理員模式」試下,如果唔得就冇辦法

XP Mode入面玩唔到game的(好似係)
因為冇d3d加速同埋唔知乜野
回復

然Yin 發表於 2011-10-16 09:03 PM
XP Mode入面玩唔到game的(好似係)
因為冇d3d加速同埋唔知乜野

你入到GAME,改一改個設置,(即係顯卡,改做另一個,試下得唔得)
回復

回復

資料執行防止

我的電腦>右鍵>內容>進階>效能>設定>新增client.bin.exe
回復

其實 有好多方法 我都已經試過 包括你以上依個 但係我都會講聲多謝既

資料執行防止 / 重新開機 / 洗機 / 重新安裝 水滸歷險online

安裝 15.56-nforce-winvista-win7-32bit-international-whql / 280.26-desktop-win7-winvista-32bit-international-whql

http://iris.hehagame.com/ShowArt.php?id=47557

執行錯誤

問題 : 發生了Runtime error

回答 :
若發生Runtime error,請進行以下步驟。
執行Internet Explorer,在頂端的選單點擊[工具]→[網際網路選項]後,
點擊進階標籤,再選擇[停用指令碼除錯]後確認。
之後關閉並重新執行Internet Explorer,該錯誤訊息便不會再顯示。
若進行了上述步驟仍出現相同問題,完全刪除然後重新安裝。

回復

冇人理我 so sad
回復