暗流 發表於 2007-7-8 12:24:39

大家覺得歷史上最太平盛世同最多戰爭係咩朝代

我覺得太平盛世係唐朝啦,因為每個人都係打開門訓覺,都冇人打劫同搶野

最多戰爭就應該係7個國家要充一為1國既春秋時代啦,成日打黎打去,大家咪一樣充一,真係白痴

聽•雨•軒boss 發表於 2007-7-8 18:39:28

最煩係抗日戰爭=________=

暗流 發表於 2007-7-8 20:17:57

都算既,d日本仔侵入左香港3年幾個月,好憎佢地,不過佢地d漫畫同電腦技術真係好勁下""

極神 發表於 2007-7-8 21:29:17

回復 #3 暗流 的帖子

現在全香港的青少年都like日本動畫/漫畫

聽•雨•軒boss 發表於 2007-7-9 13:44:55

我講緊係大陸,雖然依家已經係法制社會,但係d人一講起日本就又愛又恨,愛係佢既高科技,中國人先

可以"師夷之長技以制夷",恨係佢侵略中國造成巨大損失,以致今日老一輩既中國人都叫japanese

做"日本仔".........所以..........

番大陸5好亂up野,政治氣氛太濃拉=_______=

暗流 發表於 2007-7-9 15:07:18

咁我地番去果陣,叫d老人做中國人定日本人呀?/

聽•雨•軒boss 發表於 2007-7-9 16:44:07

回復 #6 暗流 的帖子

叫 老先生/老太太=________=

暗流 發表於 2007-7-9 17:17:41

原帖由 聽•雨•軒boss 於 2007-7-9 04:44 PM 發表 http://www.tennyy.com/bbs/images/common/back.gif
叫 老先生/老太太=________=
如果佢地對依d名敏感呢,係唔係叫中國籍既日本人= =

聽•雨•軒boss 發表於 2007-7-9 18:55:50

回復 #8 暗流 的帖子

知都要扮5知,小心比人批鬥^^

暗流 發表於 2007-7-10 09:19:09

原帖由 聽•雨•軒boss 於 2007-7-9 06:55 PM 發表 http://www.tennyy.com/bbs/images/common/back.gif
知都要扮5知,小心比人批鬥^^
如果佢地打我就報公安,不過佢地話係日本人,你咪拉我呀,如果唔係告你架= =
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 大家覺得歷史上最太平盛世同最多戰爭係咩朝代