BaHu 發表於 2015-2-25 23:40:25

極神 發表於 2015-2-25 18:46
FF15好似係PS4同xbox One

年幾前望到FF15已經無乜興趣
原來到依家都仲未出:17;
睇完宣傳只系覺得畫面1000分
但趣味性同控制方面只有30分

反而琴日見到你講新作再上網睇個出系3DS個隻趣味性仲高
唔好玩, 畫面再靚都無用

重點系無PS4/Xbox:09;

BaHu 發表於 2015-2-26 00:02:19

初初玩PAD 都系因為FF
第一次接觸PAD 個陣系第1次同CD 塔合作
即是今個星期複刻個個

當時開始畫面系有PAD 3色主角龍加FFTA 既職業
當時仲以為PAD 系SQUARE 既作品TIM
頭1個月仲系到用大蛇不停打巴哈母特:10;

FF 故事方面真系好強
7代打後的每作故事在各大雜誌評分中都系接近滿分
1-6 無睇過評分既貼唔清楚
其中FF10 個故事真系好正
感動到差D喊
youtube 有整個故事影片

FF亦創造左唯一一個令我跪系到既迷宮
玩左十幾年GAME
全黑迷宮
全99LV敵人既迷宮
上下左右要行幾轉煩到嘔既迷宮都比唔上佢
有興趣上網搵下FF12 既水晶迷宮

先唔講入面D怪勁唔勁
佢分前後期入去
後期都系既都系高級怪

最難系行迷宮既部分
隨時入左去行左幾個鐘都出唔返黎
系第一個我望著網上D人畫既地圖
都當失路幾次既迷宮
Pokemon 既暗洞穴
惡魔城既100層塔全部行埋一邊
迷宮入面每個畫面都系一個圓形平台
四周環境一模一樣
唔同既只系去下一間房既路系向上還是向下
還有幾間, 系只有幾間特殊房間入面有傳送點
仲要系唔知傳送去邊:25;

諗返都驚驚, 得閒可以上網搵黎睇睇

BaHu 發表於 2015-2-26 23:08:08

我琴晚忍唔著去抽CD 扭蛋
3抽中左曲藝師:28;
前後共4抽
但感覺對唔著yuna :37;
之後既石一定留黎抽yuna :39;

極神 發表於 2015-2-27 23:03:02

BaHu 發表於 2015-2-26 23:08
我琴晚忍唔著去抽CD 扭蛋
3抽中左曲藝師
前後共4抽

:37;3抽都唔中路過, 已經冇石, 對我來講紅奧仲吸引, 都係果句, 技術問題, 雖然我光暗玩具龍都爆技.....

估唔到曲藝士竟然引發咁恐怖的爭論, 對上一次係光精靈(好似係)派石

其實4隻玩具龍都夠玩, 唔一定小潘, 但我抽唔中:28;

極神 發表於 2015-2-27 23:07:41

BaHu 發表於 2015-2-26 00:02
初初玩PAD 都系因為FF
第一次接觸PAD 個陣系第1次同CD 塔合作
即是今個星期複刻個個

講到好吸引:10;但上網睇完水晶迷宮d攻略都係唔明(睇唔明個地圖)
但我都考慮緊買唔買FF15, 因為大作就想買, 但而家已經準備買DQ無雙, 戰國無雙4-II, 冇錯,係無雙, 基本上唔使用腦的無雙!:09;仲要係中文版

買過GTA 5同刺客教條, 可能歐美唔多合口味,所以都係日系好d
UA_Xs5GKRHA
nXziZYj5k1w

BaHu 發表於 2015-2-28 23:14:21

極神 發表於 2015-2-27 23:07
講到好吸引但上網睇完水晶迷宮d攻略都係唔明(睇唔明個地圖)
但我都考慮緊買唔買FF15, 因為大作就想買, ...

當年系水晶迷宮行左成個鐘終於去到最入面
打奧迷加
點知行到入去見到奧迷加停左系到
原來要接特別任先打得:37;

今次神UP 有冇抽?
網上系咁講714
完全唔知今日神UP

極神 發表於 2015-3-1 23:34:25

BaHu 發表於 2015-2-28 23:14
當年系水晶迷宮行左成個鐘終於去到最入面
打奧迷加
點知行到入去見到奧迷加停左系到

5抽5銀:23;通常銀蛋我都費事記係咩寵

不過算啦, 上次抽到新暗天就知之後幾次會冇好野,諗住中果陣一定唔中,冇諗過中果d就會有, e.g.新暗天,孫權(心裹想著呂布同大小喬)

FF 的怪係咪主動怪?見到奧迷加停左系到:18;

BaHu 發表於 2015-3-2 21:41:27

極神 發表於 2015-3-1 23:34
5抽5銀通常銀蛋我都費事記係咩寵

不過算啦, 上次抽到新暗天就知之後幾次會冇好野,諗住中果陣一定唔中 ...
打算留石抽YUNA但最後都抽抽睇下運氣
主號出5星奇美拉(PADZ 水個隻)

小號唔會轉去日版所以抽晒佢
都唔錯
小潘2號
戰女神
自幹土
銀蛋火劍
銀蛋火PADZ

都算唔錯
但自幹土同戰女神都唔知何年何月何日先有心機升到究進
依兩隻系究進前系完完全全無用的:37;

水晶迷宮看這個最清楚
我系照著黎行先過到
http://ff12.ffsky.cn/crystal_map.html

奧米加
http://ff12.ffsky.cn/clan_monster_omega.html

FF12 同以往唔同
之前個D系地圖到行之後遇敵回合制咁打
FF12 就系個地圖到行
見到怪按指令之後LOAD 一陣出技打
綠字唔會主動打人
紅字相反

FF12個戰鬥系統好新穎
行Gambits 系統
好似有雜誌評過系最複雜既系統等等

簡單D黎講...唔識講自己睇吧
http://ff12.ffsky.cn/gambit.html

極神 發表於 2015-3-2 21:54:57

BaHu 發表於 2015-3-2 21:41
打算留石抽YUNA但最後都抽抽睇下運氣
主號出5星奇美拉(PADZ 水個隻)

今日最新記錄, 6抽6銀:10; 好耐未試過抽5次以上真係一粒金蛋都冇(試過1次only), 連隻雙屬都唔比我, 雖然話有時候寧願銀蛋都好過偽金( 未有過的女角色如白雪姬果d), 但係金蛋真係好想要:40;

我果陣就係去你介紹呢個網睇(google搵到), 基本上未玩過FF真係唔係好明, 得圖解:28;通常睇gameplay教學(即係浪費雙倍時間)

BaHu 發表於 2015-3-5 00:51:16

極神 發表於 2015-3-2 21:54
今日最新記錄, 6抽6銀 好耐未試過抽5次以上真係一粒金蛋都冇(試過1次only), 連隻雙屬都唔比我, 雖然話 ...

以前到依家望著天幻網入面既研究都系跪系到
佢地好鐘意玩極限通關
好似故意唔升LV
計到打某D BOSS 自己死剩一隻先殺BOSS
最後1隻十幾LV通關
其他都系接近加入時既LV:26;
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 有冇人玩Puzzle&Dragons@@