聽•雨•軒boss 發表於 2008-10-11 09:17:48

gag詩一首 留學是不對的(有少少粗口)

天道人道修羅道,為何非要從鬼道?
皆因武館太離譜,另謀高就要趁早。
初到貴境來報到,來日方長有排做。
鬼佬同我say hello,開口就系I don’t know。
百日寒窗終高中,ESL裡出神童。
兩屆全A榜上封,頓成學校大英雄。
奈何無敵太寂寞,挑戰極限玩轉學。
轉去公校搏一搏,寄宿家庭好冷漠。
FUNK嘴邊掛,HELL是我家。
Shi ba lo ma你好嗎,pyung shin se qi死開喇。
轉學元知萬事空,但悲英文聽不懂。
上堂聽書一條蟲,落堂挑機一條龍。
放學返歸疾如風,跑完小環見周公。
河東獅吼扮耳聾,珍瓏棋局睡夢中。
寄宿條友好鬼蠢,唔比家人講英文。
既然你甘愛中文,甘你當年又移民?
日日閉門練畫功,入club又要轉畫風。
懷才不遇誰能懂,半生功力險葬送。
五十重天今何在?返學慘過食青菜!
誤入鬼道真悲哀,勸君莫要赴海外。

聽•雨•軒boss 發表於 2008-10-11 10:12:59

扣分都唔回帖    極神你好得姐=0=

Dragon834 發表於 2008-10-11 11:03:22

唔緊要-.-我回比你

夫子 發表於 2008-10-11 11:05:02

回覆 2樓 聽•雨•軒boss 的帖子

:80; 極神睇到你個****扣分?
定見到你話粗口先扣?

聽•雨•軒boss 發表於 2008-10-11 11:26:08

回覆 4樓 夫子 的帖子

唔知ar我覺得自己lo黎衰lo

hoyin2121 發表於 2008-10-11 12:27:20

-       -打左*都扣分?

聽•雨•軒boss 發表於 2008-10-11 12:37:59

回覆 6樓 hoyin2121 的帖子

距幫我打的= =我原來無打

奸商 發表於 2008-10-11 14:32:52

原帖由 聽•雨•軒boss 於 2008-10-11 12:37 PM 發表 https://bbs.tennyy.com/images/common/back.gif
距幫我打的= =我原來無打
:56; 才女你老貓燒鬆啦衰埋而d野:38;

聽•雨•軒boss 發表於 2008-10-11 14:36:12

回覆 8樓 奸商 的帖子

本身英文都唔系好有文采既語言我有乜計

奸商 發表於 2008-10-11 14:38:47

:58; 仲有一句野問你:58; 篇文講緊你自己@@?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: gag詩一首 留學是不對的(有少少粗口)