yukee123 發表於 2007-8-24 09:29:05

IO題~

1)   小明個老豆有三個仔﹐大仔叫大毛﹐老二叫二毛﹐問三仔叫什么?

回答後才能看到答案﹗
**** Hidden Message *****

2)有兩間屋, 一間甲, 一間乙,甲屋有三個燈制, 乙屋有三個燈泡, 甲屋是看不 到乙屋, 而甲屋的每一個燈制是控制乙屋的其中一個燈泡,問你怎樣可以只停留在甲屋一次, 停留在乙屋一次, 而可以知道那個燈制是控制那個燈泡呢?   

回答後才能看到答案﹗

3) 有 一 樣 野 ,人 人 都 有 機 會 用,但 係 行 過 見 到 唔 會 買 ,買 左 唔 會 即 刻用,用 左 自 己 唔 會 知 ,咁 果 樣 係 乜 野 ?

回答後才能看到答案﹗

猜中了嗎?:99;

andyyeung0927 發表於 2007-8-24 10:25:18

第一條答錯既要捉去打帊,答案咪小明囉:96;
第二條:係A開著個制,過去b睇下,咪知囉:100;
第三條呢:睇答案:100;

『幽•風』 發表於 2007-8-24 10:33:27

1:小時
2:一個一個咁開,開佐第1個,因為光佐可以睇到邊個燈泡著佐,之後就一個個黎
3:睇完答案就知

vincentlai 發表於 2007-8-24 11:16:32

第一條,答案咪小明囉:90;
第二條,係A開著個制,過去b睇下:94;
第三條,无知   :97;

狀元爺 發表於 2007-8-24 11:25:46

回復 #4 vincentlai 的帖子

好容易姐
1)小明
2)唔清楚
3)唔清楚:98; :98; :91; :93;

極神 發表於 2007-8-24 12:07:18

1.小明

2.你先去甲屋開一個燈制,等一會,然後關掉它,再開另一個燈制,再走到乙屋,熱而不亮的一個燈泡是第一個燈制所控制,亮的便是第二個,不亮又不熱的便是第三個燈制所控制了。

3.棺材

gap蕭 發表於 2007-8-24 12:55:53

1.小明
2.同上(其實我剩係諗到熱而不亮,之後諗唔出)
3,棺材,有人問過

chungyf 發表於 2007-8-24 16:59:43

第一條,答案咪小明囉:103;
第二條,唔清楚:107;
第三條,唔清楚:93;

puwach123 發表於 2007-8-26 12:10:08

1)小明 因為 問題話小明既dady有3個仔 講左2個 最後一個咪係小明
2)唔g
3)棺材 你用佢係死左既時候 你死左 又點會g自己用過呢:101;

Longman 發表於 2007-8-31 18:27:47

1) 三仔叫小明!!!
2) wakaka
3) kukuku我乜都唔知~"~
頁: [1] 2
查看完整版本: IO題~