查看: 8900|回復: 24

[交流] 執行遊戲時遇到的各項問題

gameshell.exe error 解決方法
Windows Visa 及 Windows 7 使用者如執行 C:\shsvr\GameServerMy\GameShell.bat, 按完 Start 之後遇到以下情況

請 right-click gameshell.exe, 將之設定為 XP 相容模式.

-----------------------------------------------------------

runtime error 解決方法
如出現 Runtime Error (client.bin.exe) ,  請下載 hpBase.cs.dso 覆蓋 game\client\scritps\hpBase.cs.dso

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

呢個問題點搞?
回復

fuc113190 發表於 2011-9-9 07:50 PM
呢個問題點搞?

試下裝大馬 7.2 版.

或者一樣試下 XP 相容模式.
回復

Tenny 發表於 2011-9-9 08:52 PM
試下裝大馬 7.2 版.

或者一樣試下 XP 相容模式.

都係唔得
回復

fuc113190 發表於 2011-9-11 12:11 PM
都係唔得

你好似本身已經係 Windows XP?
回復

Tenny 發表於 2011-9-11 01:43 PM
你好似本身已經係 Windows XP?

呢部係我第2部機
其他機用xp都入到
得呢部唔得
回復

fuc113190 發表於 2011-9-11 01:50 PM

呢部係我第2部機
其他機用xp都入到

咁就唔關相容性事, 可能某些程式相撞.
回復

我都試過E個方法.我發現係密碼/IP/帳號錯先出現Error. 較左XP相容只係入到GAME
回復

10. 於 "shserver" 資料庫內載入 shserver.sql

shserver.sql係邊

其實有冇話咩機既系統  係開唔到 Server 伺服器 - 水滸私服 -     Windows  XP . Vista . 7

我部機既系統 係   Windows  Vista

最衰我個 Teamviewer 用唔到

我  MSN   :    yan-love-min@hotmail.com

評分

參與人數 1威望 -2 收起 理由
Tenny -2 違規內容 - 文不對題。

查看全部評分

回復

點好
回復