飛雲z 發表於 2007-6-27 12:58:21

命中與迴避的問題

命中與迴避

呢2樣野真係唔知佢點計出黎!

物攻/魔vs物防/魔防 就算有幾大差別都可以計到, 例如 1m攻點到打唔入3m防, 或者 3m攻一定打得入1m防

但係命中同迴避就唔同, 有人話1m迴好易比4000命中打入, 但係有人話7000命中都1難打得入4000迴!

親眼見下面部份例子:
1. 6500命中破甲拳打0迴劍客全miss
2. 3500命中天監打火柱0轉武憎全miss
3. 4000命中破甲拳打1m3迴軍師全中
4. 3000命中御劍打0迴劍客中1hit其他miss

我懷疑係bug黎, 發表下:18:

始月 發表於 2007-6-27 14:28:58

迴我諗係應該random 有時中 有時唔中 同高迴都有機會比人打中
命中就唔知

聽•雨•軒boss 發表於 2007-6-27 15:03:56

但係果4個例子都好離譜=_______=

stanley 發表於 2007-6-27 16:29:26

呢d random的野...
應該係巧合....

飛雲z 發表於 2007-6-27 17:47:15

原帖由 stanley 於 2007-6-27 04:29 PM 發表 http://www.tennyy.com/bbs/images/common/back.gif
呢d random的野...
應該係巧合....

巧合?? 如果係隨機咁要命中/迴避eq有咩意思?

d例子全部都唔止試左1次! 有某例子係果個人每個月入8場排坐得出既結論!!

奸商 發表於 2007-6-27 18:17:27

=.=紅落葉打輝全miss3000命打6xx回

聽•雨•軒boss 發表於 2007-6-28 22:54:36

飛雲有無同gm提過?

操控自如 發表於 2007-6-29 15:04:47

唉...廢事啦...佢一定大事化小小事化毛:13: :13:

cheekien 發表於 2007-7-5 02:49:05

:00: :04: :05: :13: :18: :17:

vincentlai 發表於 2007-7-5 09:56:31

:89:魔攻型的 “技“ 會miss 的湄???
:79:我記得只是物攻型的 “技“ 會miss 的,沒聽説魔攻型的 “技“ 會miss????
:75:是不是bug呀???
頁: [1] 2
查看完整版本: 命中與迴避的問題