ryuji 發表於 2006-7-12 17:38:43

轉職咭的功能?

使用轉職咭 轉同一個系的職業,是否可以學晒該系的技能?

有試過用轉職咭的人,可否詳細分享一下在使用後,會有什麼結果出來?

請大家回答一下

thx

calvinchan1993 發表於 2006-7-12 21:20:12

之前有人PK僧用轉卡轉左護法,但係唔知點解可以學到兩種技,唔知現在改左未

lilf3344 發表於 2006-7-13 14:08:21

首先回應樓主問題
使用轉職卡之後   除左第一招 ( 假設係莊客 ) 梅花落就會係度
其他技一律洗曬   唔會用完卡之後自動幫你學曬該職業技能

至於calvin提及到既bug可能只係一時錯誤   佢原意係就算洗左原有技能後
變成另一個職業下仲可以學番之前個職既技   就算你轉左之後學到都唔好搏
有日可能會俾gm發現   將你個人物回流到學技之前就曬時間又曬錢啦~

用一個例子黎解釋我兩個回答
例 : 假設我由莊客轉左職做浪人   學滿所有技能
      跟住用轉職卡轉做義士   浪人技全部會消失
      只可以學義士技能 ( 儲靈等 )   而義士技要另外再買書同俾錢去技能官度學
      轉左職之後會連之前莊客技 ( 漫天飛花等) 都洗埋   所以要小心
ps : ↑[[ 洗左莊客技依一點有保留   我仲未一轉同用過卡 ]]

再唔明白可以搵第個解釋   打左好耐 ~"~

yuta 發表於 2006-7-14 18:33:05

我之前用轉職卡,風水轉藥師
轉左之後,之前風水max左ge防身ge效果仲係到,之後學多次防身又繼續加防
即係等於學左兩次防身
不過off再上返就冇晒
所以各位轉左之後不妨試下唔off,直接去打,勁好多!!

lilf3344 發表於 2006-7-14 18:55:29

原帖由 yuta 於 2006-7-14 18:33 發表
我之前用轉職卡,風水轉藥師
轉左之後,之前風水max左ge防身ge效果仲係到,之後學多次防身又繼續加防
即係等於學左兩次防身
不過off再上返就冇晒
所以各位轉左之後不妨試下唔off,直接去打,勁好多!!
冇可能唔off架你維護後用轉職卡之後唔off最多都係一個禮拜
有特別事停機你都一樣會冇左啦唔應該試......

yuta 發表於 2006-7-14 21:42:00

原帖由 lilf3344 於 2006-7-14 06:55 PM 發表

冇可能唔off架你維護後用轉職卡之後唔off最多都係一個禮拜
有特別事停機你都一樣會冇左啦唔應該試......
咁又係~不過勁一陣,玩下都好ge
仲有唔知可唔可以連用幾次轉職卡,狂加被動技
不過咁樣好浪費=.=

頁: [1]
查看完整版本: 轉職咭的功能?