聽•雨•軒boss 發表於 2006-11-8 13:18:32

3人行1風水...送首c比你T^T

鵲橋仙
秦觀

纖雲弄巧

飛星傳恨

銀漢迢迢暗度

金風玉露一相逢

便勝卻人間無數

柔情似水

佳期如夢

忍顧鵲橋歸路

兩情若是久長時

又豈在朝朝暮暮

我呢排好unhappy....夢遙拋棄我.....無名秀才今日鬧我.....呀媽又要我去珠海讀書.....我打緊個post果時對眼濕晒.....1有機會online,按永恆玉鐲子.....成日都話"對方不在線"......我終於體會到眾叛親離,行屍走肉ge感覺.......真係好辛苦T^T你5好離開我,我得番你1個精神支柱啦......T^T

阿真 發表於 2006-11-8 17:56:36

好感人ar~:04: 攪到我有想:12:

Tenny 發表於 2006-11-8 18:28:03

回復第 1 帖由 聽•雨•軒boss 所發的帖子

點解要去珠海讀書呀?

澳門d學校好差咩?

希望在明天ma.

我都送返一首詩比你啦.

http://www.ichannel.com.hk/poets_300/poem_320/images/poems_085.gif

將進酒 - 李白

君不見黃河之水天上來,奔流到海不復回;
君不見高堂明鏡悲白髮,朝如青絲暮成雪。
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月。
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,君莫停。
與君歌一曲,請君為我側耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不願醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。
陳王昔時宴平樂,鬥酒十千恣歡謔。
主人何為言少錢,徑須沽取對君酌。
五花馬,千金裘,呼兒將出換美酒,與爾同消萬古愁。

極神 發表於 2006-11-8 19:13:35

我唔係好明白將進酒 的內容:22:

gap蕭 發表於 2006-11-8 20:10:04

回復第 1 帖由 聽•雨•軒boss 所發的帖子

SOR,對唔住,我冇心罵你嫁:24:

聽•雨•軒boss 發表於 2006-11-8 20:58:38

回復第 3 帖由 Tenny 所發的帖子

因為我係移民來澳門........
澳門始終5係屬於我ge地方.
但我擔心2樣野:
1.見5到無名秀才,我知佢會好傷心.
2.又離香港遠左,為見到3人增加左難度.
:02: 如果我考到香港大學ge話又5同.T^T

聽•雨•軒boss 發表於 2006-11-8 21:04:58

回復第 3 帖由 Tenny 所發的帖子

眾人皆醉我獨醒................T^T
借酒消愁愁更愁wor.........

聽•雨•軒boss2 發表於 2006-11-9 13:09:03

don'be worry呀
我邊會唔理你呀~!
I am with you forever
如果你真係去珠海讀書唔緊要
人各有志呀~!!!!
但係我會好唔捨得你呀
話哂你都係我best friend
如果隻死野再鬧你
我幫你教訓佢~!!!!!
只要我唔教佢英文
佢已經死哂啦

聽•雨•軒boss 發表於 2006-11-9 16:30:01

回復第 8 帖由 聽•雨•軒boss2 所發的帖子

就係甘,我憑著俊俏ge外表,溫柔ge內心,成功將夢遙從惡魔手中救出來^_^

極神 發表於 2006-11-9 17:12:20

原帖由 聽•雨•軒boss 於 2006-11-9 12:30 AM 發表
就係甘,我憑著俊俏ge外表,溫柔ge內心,成功將夢遙從惡魔手中救出來^_^

:05: 可喜可賀,可喜可賀
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 3人行1風水...送首c比你T^T