無敵殺人狂 發表於 2008-3-14 21:31:20

世界上最難的十條問題 答得出你就係聖人

世界上最易的十條問題(轉)一定要睇埋答案,,,
1. 百年戰爭(英法 )到底打了多久?

2. 巴拿馬帽PANAMA HAT是那個國家製造的 ?

3. 貓腸CAT GUTS是從那種動物身上來的 ?

4. 俄國人在那一個月慶祝十月革命?

5. 駱駝毛刷CAMEL'S HAIR BRUSH是用什麼毛造的 ?

6. 太平洋的金絲雀群島CANARY ISLANDS是以什麼動物命名的
?

7. 英皇喬治五世KING GEORGE VI的名字是什麼 ?

8. 紫織布鳥PURPLE FINCH是什麼顏色的 ?

9. 中國醋栗CHINESE GOOSEBERRY是在哪裡出產的 ?

10. 客機上的黑盒BLACK BOX是什麼顏色的 ?

**** Hidden Message *****

gordon225 發表於 2008-3-14 21:47:01

1. 100年@@?
2.巴拿馬?
3.貓=0="
4.10月
5.駱駝:49;
6.金絲雀
7.喬治??=0="唔識
8.purple=_=
9.CHINA
10.黑色
@@係唔係好聰明呢我?

無敵殺人狂 發表於 2008-3-14 21:53:49

回覆 2樓 gordon225 的帖子

:85; 看完果答案就會知:85;

極神 發表於 2008-3-14 22:12:31

找左幾個字呢:60;

1.116年

2.厄瓜多爾ECUADOR

3.羊和馬

4.11月

5.松鼠毛SQUIRREL FUR

6.狗

7.ALBERT

8.深紅色

9.紐西蘭NEW ZEALAND

10.橙色

無敵殺人狂 發表於 2008-3-14 22:17:05

:84; 柑都比你答到:84;

暗流 發表於 2008-3-15 15:22:48

之前都睇過的= =
知你陰人架啦
不過唔記得哂咁解

hoyin2121 發表於 2008-3-15 15:36:41

要知答案有幾難   好多網都有   我記得果陣玩我淨係識十月革命果條

wailun 發表於 2008-3-15 16:24:03

:37; 我这些笨人不懂的啦!!:37; 看答案可以了!

雪花之風 發表於 2008-3-15 18:36:49

回覆 8樓 wailun 的帖子

= =是最難定最易...........外面就講最難這兒就講最易................姐係點

幻幻 發表於 2008-3-16 23:46:44

看答案看答案
:08;
頁: [1] 2
查看完整版本: 世界上最難的十條問題 答得出你就係聖人