無敵殺人狂 發表於 2008-1-19 14:38:07

有三個人,一個係數學家,一個係思想家,一個係白痴

有三個人,一個係數學家,一個係思想家,一個係白痴。
佢地不幸地在一次交通意外中香左。在上天堂途中,佢地遇見魔鬼。
魔鬼對他們說:「你地每人可 以問我一條問題,如果我唔識或者解答唔到,你就可以上天堂;不然,就要落地獄。」
思想家急不及待地發問:「請給我蘇格拉底教學綜合報告。」
魔鬼彈指間手上已多了一張紙,遞給思想家。
思想家看畢,完全同意紙上所寫報告。咁思想家就落地獄。
數學家問:「請給我世上最複雜的一條數學公式。」
魔鬼彈指間手上又多了一張紙,遞給數學家數學家看畢,不願意地同意紙上所寫的數學公式,跟住佢又落左地獄。
到個白痴,佢同魔鬼講:「請你比張紙我。」
他拿了紙後在紙上鑽左七個窿。
跟住個白痴坐在張紙上面,呠!一聲,放左個屁。
佢就問魔鬼:「我篤屁是由那個窿度出來的?」
魔鬼跟住在紙上檢查一會,又用眼看,又用鼻聞,又用耳聽,最後魔鬼指住上其中一個窿說:「是這個。」
白痴回答說:錯!

估正確答案:**** Hidden Message *****

Tenny 發表於 2008-1-19 15:00:27

回復 1樓 無敵殺人狂 的帖子

到個白痴,佢同魔鬼講:「請你比張紙我。」

已經係問左問題啦, 仲邊可以問第2條架.

廢柴 發表於 2008-1-19 16:16:38

極神 發表於 2008-1-19 16:27:54

回復 3樓 廢柴 的帖子

請你比張紙我。

係要求,唔係問題,重我覺得得係abc眼:49;

廢柴 發表於 2008-1-19 16:31:35

無敵殺人狂 發表於 2008-1-19 16:33:35

回復 5樓 廢柴 的帖子

:49; a+d=c:85; 就好似係愛恩思旦的相對x一樣x+y=z:85; 明唔明??

Tenny 發表於 2008-1-19 17:08:42

原帖由 極神 於 2008-1-19 04:27 PM 發表 https://bbs.tennyy.com/images/common/back.gif
請你比張紙我。

係要求,唔係問題,重我覺得得係abc眼:49;

3條問題都係"請"字頭啦, 你玩我咩?

如果係問就不如問 『請你用你既咀點你既 pat pat.』

廢柴 發表於 2008-1-19 18:06:46

鬼仔破壞一族 發表於 2008-1-19 18:49:10

唔明你問緊咩:47;

極神 發表於 2008-1-19 19:19:58

回復 9樓 鬼仔破壞一族 的帖子

abc眼即係c眼lo:49; 唔想說到咁俗比人罵ja=__=
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 有三個人,一個係數學家,一個係思想家,一個係白痴