Tenny 發表於 2008-1-12 00:48:57

仲有冇人用 Vista 玩唔到水滸架?

如題, 我特登裝左 Vista 落去試下, 原來好易攪.

如裝完出現下面2幅圖.

咁就要係水滸歷險 Online 個ICON RIGHT-CLICK 禁內容再揀相容性再剔埋紅色框既野.

到入到GAME之後如果畫面唔靚、花或起格就要入選項內, 驅動器選擇 D3D 就得啦.

操控自如 發表於 2008-1-12 10:34:27

我聽FD講話用最新呢隻有DGAME玩唔到{23} {23}

極神 發表於 2008-1-12 15:08:51

但係用 Vista 部機會唔會慢d

聽人說用開xp的轉用2000會快好多

Tenny 發表於 2008-1-12 15:21:13

而家我淨係幫人解決裝左 Vista 玩唔到game既人, 唔係叫人裝返 XP 或 2000.

andyhidy 發表於 2008-1-13 17:00:43

我想問下用VISTA雙開有冇辦法?
我上第一個帳戶之后換用戶就唔可以換翻轉頭。
一換翻第一個用戶就話個GAME錯誤要關閉。
有冇辦法解決?

極神 發表於 2008-1-13 18:27:26

回復 4樓 Tenny 的帖子

咁我想問Vista同xp有咩分別:37;

Tenny 發表於 2008-1-13 19:09:08

回復 6樓 極神 的帖子

你呢個問題同我呢個POST係完全冇關係, 想知有咩唔到就上MICROSOFT網站睇啦.

Tenny 發表於 2008-1-13 19:09:42

原帖由 andyhidy 於 2008-1-13 05:00 PM 發表 https://bbs.tennyy.com/images/common/back.gif
有冇辦法解決?

我都未試過雙開, 等我試左同你講.

andyhidy 發表於 2008-1-14 03:31:07

好。。多謝tenny

Tenny 發表於 2008-1-15 01:48:14

原帖由 andyhidy 於 2008-1-13 05:00 PM 發表 https://bbs.tennyy.com/images/common/back.gif
有冇辦法解決?

剛剛試過, VISTA 應該雙開唔到, 總之一切換使用者之後之前果個就會出ERROR.

可能要等開發商修正之後先可以雙開.(不知何時)
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 仲有冇人用 Vista 玩唔到水滸架?