鬼仔破壞一族 發表於 2008-1-8 21:48:04

低能IQ題

1.巴斯光年殺左條龍之後變左咩?
**** Hidden Message *****
2.當你看完A片後要作什麼?
3.咩植物識溜冰?
4.皇后似咩?
5.咩玩具唔可以係船玩?
6.有乜野慘過食屎?
7.郭富城唱咩歌?
8.去中國唱咩?
9.有一塊火腿同一條腸仔放左落同一隻鑊度,點解佢地唔傾計?
10.讀完中五讀乜?
11.點解唔可以係船上講笑話?
12.食乜野昆蟲會瘦?
13.用身體上邊樣野可以修飾雙手?
14.機械人最鍾意扮咩?
15.1+1 幾時會 = 3?
16.去小明屋企禁極門鍾佢都唔開,最後講左一句乜小明先去開門?
17.樹邊部份最得閒?
18.微分 sin 同 積分 sin 分別係咩呢?
19.原來「瑜珈」的創辦人係兩個中國人,但係佢地只係創立左一大堆理論,佢地究竟係邊個呢?
20.達文西密碼上面是什麼?
21.世界上最貴既係咩菜?
22.食得檸檬多會傷架喎,傷咩呀?
23.什麼屎你會坐上去?
24.豬肉榮賣豬肉,菠菜蓮賣菠菜;咁衛蘭賣咩?
25.鯊魚食左紅豆會變咩?
26.檸檬最怕咩生果呢?
有d上綱搵:47;

極神 發表於 2008-1-8 22:42:44

1.巴斯光年殺左條龍之後變左咩?
殺龍巴斯

2.當你看完A片後要作什麼?
看B片!VCD是分開兩隻的唷~~!!

3.咩植物識溜冰?
花,因為花式(識)溜冰

4.皇后似咩?
似廣場,因為皇后像廣場

5.咩玩具唔可以係船玩?
爆旋陀螺(爆船)

6.有乜野慘過食屎?
食兩舊屎

7.郭富城唱咩歌?
唱「這歌」

8.去中國唱咩?
「唱」 人民幣

9.有一塊火腿同一條腸仔放左落同一隻鑊度,點解佢地唔傾計?
因為佢地未熟

10.讀完中五讀乜?
讀下午

11.點解唔可以係船上講笑話?
因為個海聽到會笑,咁就會引起海嘯

12.食乜野昆蟲會瘦?
蟻...因為食蟻瘦

13.用身體上邊樣野可以修飾雙手?
毛髮(毛髮可修飾的一對手)

14.機械人最鍾意扮咩?

扮焦

15.1+1 幾時會 = 3?
錯個陣

16.去小明屋企禁極門鍾佢都唔開,最後講左一句乜小明先去開門?
「我來自德成」

17.樹邊部份最得閒?
葉!因為「葉得閒」∼

18.微分 sin 同 積分 sin 分別係咩呢?
係「設計」同「入面」(d-sin 同 in-sin)

19.原來「瑜珈」的創辦人係兩個中國人,但係佢地只係創立左一大堆理論,佢地究竟係邊個呢?
孔子、孟子

20.達文西密碼上面是什麼?
達文西帳號

21.世界上最貴既係咩菜?
「巴菜」(巴塞)

22.食得檸檬多會傷架喎,傷咩呀?
傷心

23.什麼屎你會坐上去?
巴士、的士

24.豬肉榮賣豬肉,菠菜蓮賣菠菜;咁衛蘭賣咩?
「My love my fate」

25.鯊魚食左紅豆會變咩?
紅豆沙

26.檸檬最怕咩生果呢?
柑(柑橘檸檬)

LengSM 發表於 2008-1-9 01:31:59

哗!!極神,你甘厉害!全部都识答?!:22;

無敵殺人狂 發表於 2008-1-10 16:41:31

回復 3樓 LengSM 的帖子

之前我肯定極神貼過:57;

極神 發表於 2008-1-10 17:19:40

回復 4樓 無敵殺人狂 的帖子