幻幻 發表於 2008-5-17 11:23:28

699樓 大 中 小 發表於 17-5-2008 04:02 AM只看該作者

引用:原帖由 幻幻 於 2008-5-15 06:35 PM 發表 https://bbs.tennyy.com/images/common/back.gif
下:
belibala 嘰嘰呱呱
你都對得唔工整 吱吱喳喳 wewewawa 2個都係疊字加擬聲詞-.-..........
上:
三個怪人好難分 如何辦天使?
(指名kit答我)
四位壞人超易認 怎樣認惡魔?
上:
結局其實不太緊要
起點始終最為重要

上:噢!賣桔

咁我改! 嘰嘰呱呱 hehehaha 工整la -v-"
下:天!曉得
上聯:好學小羊好學

KIT 發表於 2008-5-17 11:40:39

上聯:好學小羊好學
下聯:愛吃小豬愛吃

上:         殘劍•風真係史無前例超級極度非常十分勁到無法型容有如神一樣的靚仔

請對得工整-.-

仲有 吱吱喳喳個條我有押埋韻 唔該改埋-.-

幻幻 發表於 2008-5-18 22:20:20

hehehaha有押韻ar @@

上:         殘劍•風真係史無前例超級極度非常十分勁到無法型容有如神一樣的靚仔
下:         殘廢! 瘋簡直宇宙霹靂無敵極之勁爆好鬼蠢到無從描述大愚若智咁的弱智
5好意思 -v-為求工整 用左D......既詞彙

上:小風風讚自已靚仔 , 唔知醜!
同樣要求:請對得工整 ^^"

極神 發表於 2008-5-18 22:29:06

上:小風風讚自已靚仔 , 唔知醜!
下:大幻幻彈別人樣衰 , 係道德?

亂作的= =唔係好工整,sor

上:無人不知,無人不曉,正是在下~極神

聽•雨•軒boss 發表於 2008-5-19 16:45:02

回覆 704樓 極神 的帖子

:55; 非禮勿言 非禮勿視 此乃本王 蕭楊

上:襄王有夢 夜半軒窗悄探訪(呢個聯我貼系房門的)

聽•雨•軒boss 發表於 2008-5-19 16:46:28

原帖由 幻幻 於 2008-5-17 11:19 AM 發表 https://bbs.tennyy.com/images/common/back.gif
邐者
可成一組詞語---迆邐
迆邐je係歪斜 / 搖晃不定
p.s. 個聯有少少形容中國某皇帝ge意味
咁解羊姐明ma^^?
(我個上聯加橫批D字少見D ja ma -v-)
let me see.....5該曬先=3=

KIT 發表於 2008-5-19 19:24:13

原帖由 聽•雨•軒boss 於 2008-5-19 04:45 PM 發表 https://bbs.tennyy.com/images/common/back.gif
:55; 非禮勿言 非禮勿視 此乃本王 蕭楊

上:襄王有夢 夜半軒窗悄探訪(呢個聯我貼系房門的)
下:極神有膽   日滿大門明搶劫   (呢對對我借極神名炸)
上:幻幻唔該你唔好再做埋低能野得唔得,仲有唔好話我殘廢瘋!唔係你爛口                  (a_av)

聽•雨•軒boss 發表於 2008-5-20 04:20:23

下:殘劍求下你有d風度手下留情好唔好,兼且唔好欺凌小女子!否則我殺人
                  (-0-"v)

s9451(31622367) 發表於 2008-5-20 12:51:45

ltisvery   best   ( . )( . ):74;

yimkc 發表於 2008-5-21 11:53:18

對對對到咁, 真係啞晒....毫無美感=.="

對對不嬲都係文人雅仕既"娛樂", 係要難先好玩, 太易只會無聊
正如你地玩IQ題, 太易你都無癮啦

對太難了, 出個易少少俾大家玩, 起碼大家要諗下既
上: 金鐘
下: (香港其中一個地方)
頁: 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 [71] 72 73 74 75 76 77 78 79 80
查看完整版本: 希望對聯區....(更新規則---1樓)