水月兒 發表於 2007-8-26 21:48:53

開始就答對的人........第2個板本

有一個獵人,1隻狗,1個男人,2個仔,1個女人,2個女.
如果獵人唔係狗個邊,咁隻狗會食曬所有人,女人同男人又係仇人
如果女人行開左,個男人會殺左佢2個女,男人行開左,女人又會殺左佢2個仔
e家佢地6個要過河,但船一次只可以坐2個人。點先過到去又唔死一個人,
H=獵人 d=狗
M=男人 b=仔仔
W=女人 g=女女
                              H d         ↓↓
               a地               M bb   ↓↓ ↓↓                     b地
                              W gg      ↓↓
(一定要有大制字母既人係船到先郁,即b+b坐去b地咁就唔得,一定要有大制字母既人)
(船去左b地一定要有人先會返a地)(放心,一定有答案)

有10個人回就話你地知a_a

Ivan0328 發表於 2007-8-26 22:44:03

thing唔到,開估啦:109;

SAI 發表於 2007-8-26 23:15:38

無答按ge= =:94; :102; :91;

puwach123 發表於 2007-8-27 10:32:01

H帶d去b地 之後H回a地H又帶g去b地 H帶番隻d番a地 之後W帶最後一個女去b地 W又番a地
跟住W同M去b地 M番a地 M帶b去b地 跟住M同W番a地 之後M帶最後一個b去b地 M番去a地
之後W和M去b地 搞點6個人過左lu@@

狀元爺 發表於 2007-8-27 10:56:52

回復 #1 水月兒 的帖子

唔識呀 :91; :91; :91;

極神 發表於 2007-8-27 12:33:43

唔識看英文:93; 見到單字就暈

yeetek1988 發表於 2007-8-28 08:58:21

唔識呀:08; :08;

puwach123 發表於 2007-8-28 10:43:38

講呀 我要see 答案- - 我答左 又冇答案點g岩唔岩- -:97; :97;

ms268el8 發表於 2007-8-29 05:03:54

我回:87;
我同意答左答案既人既講法:86;

水月兒 發表於 2007-10-1 22:59:13

原帖由 puwach123 於 2007-8-27 10:32 AM 發表 https://bbs.tennyy.com/images/common/back.gif
H帶d去b地 之後H回a地H又帶g去b地 H帶番隻d番a地 之後W帶最後一個女去b地 W又番a地
跟住W同M去b地 M番a地 M帶b去b地 跟住M同W番a地 之後M帶最後一個b去b地 M番去a地
之後W和M去b地 搞點6個人過左lu@@

西利-.-第3個就答岩左-.-我e個天才都要用半粒鍾:55;
頁: [1] 2
查看完整版本: 開始就答對的人........第2個板本